Powered By Blogger

4 Mayıs 2011 Çarşamba

Ağızda Dağılan Nişasta Kurabiyesi Tarifi (Kendi tarifimden-kesinlikle Güvenilir)

                Bugün ilk tarifimi paylaşmak istiyorum.Beş Çayı'na yetişebilecek bir kurabiye tarifi,misafirlerinize sunabileceğiniz son derece lezzetli aynı zamanda pratik bir tarif.Türlü türlü nişasta kurabiyesi tarifleri var,hepsi de birbirine benzer ve çoğunun ayarı tutmaz maalesef.İstediğimiz gibi olmaz,ağızda dağılmaz,ya çok kuru olur ya da çok fazla dağılır.

              Bugün ben tariflere kendi ilavelerimle oluşturduğum bir yenisini ekliyeceğim.Ama diğer tarifler gibi ayarı kaçmayacak,herkesin uygulayabileceği pek basit bir tarif benimki.
              Yukarıda görebileceğiniz gibi son derece memnunum hem görüntüsünden hem de tadından.
Öyleyse şimdi tarifi paylaşmaya geçelim.
      
             Nişasta Kurabiyesi (Buğday Nişastalı)
       Malzemelerimiz
-  1 su bardağı pudra şekeri (tepeleme)
-   1 su bardağı un (beyaz un)
-   Yarım kahve fincanı sıvı yağ
-   1 yumurta
-   175 gram margarin
-   500 gram buğday nişastası
-   2 paket vanilin
-   Bir paketin 2/3 ü kadar kabartma tozu


         Hazırlanışı
    
     Oda sıcaklığında beklettiğimiz margarini,sıvı yağı,yumurtayı iyice birbirine karıştırarak yoğuruyoruz.Ardından pudra şekerini ve unu ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.Buğday nişastasını da yoğurarak bir kaç seferde hamurumuza ekliyoruz (kulam memesi kıvamına gelene kadar) En son kabartma tozumuzu ve vanilyalarımızı da ekleyerek hamura son şeklini veriyoruz.(Not; bu arada fırınımızı 160-170 dereceye ayarlıyoruz,çünkü kurabiye önceden ısıtılmış fırına verilir)
    Yağladığımız tepsiye ceviz büyüklüğünde parçaları aralarında boşluk bırakarak dizmeye dikkat ediyoruz çünkü kurabiyelerimiz hem kabarıyor hem de yayılıyor.160 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-45 dk pişmeye bırakıyoruz.
    Kurabiyelerin altı pembeleşince fırından alabiliriz.Dikkat edeceğimiz bir husus daha kurabiyeleri sıcakken tepsiden ayırmaya çalışmıyoruz.Oldukça gevrek çünkü çok çabuk dağılıyor sıcakken,soğuduktan sonra çok kolay ayrılır tepsiden.
    Dilerseniz üzerine hafif pudra şekeri gezdirerek servis edebilirsiniz.
    Deneyeceklere Afiyet Olsun Efendim :)


Aşık Kalem
Damla Dilan

6 yorum:

  1. Güzel görünüyor ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar 2/3 kabartma tozu ne kadar oluyor acaba 😕

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Bunu surekli yapiyorum o kadar guzelki allah sizden razi olsun.🌹🌹🌹🌹🌹harikasiniz damla dilan hanim....

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Bende yaptım çok güzel olmuş ellerime sağlık olsun diyorum mm😋😊

    YanıtlaSil