Yukarıda görebileceğiniz gibi son derece memnunum hem görüntüsünden hem de tadından.
Öyleyse şimdi tarifi paylaşmaya geçelim.
Nişasta Kurabiyesi (Buğday Nişastalı)
Malzemelerimiz
- 1 su bardağı pudra şekeri (tepeleme)
- 1 su bardağı un (beyaz un)
- Yarım kahve fincanı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 175 gram margarin
- 500 gram buğday nişastası
- 2 paket vanilin
- Bir paketin 2/3 ü kadar kabartma tozu
Hazırlanışı
Oda sıcaklığında beklettiğimiz margarini,sıvı yağı,yumurtayı iyice birbirine karıştırarak yoğuruyoruz.Ardından pudra şekerini ve unu ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.Buğday nişastasını da yoğurarak bir kaç seferde hamurumuza ekliyoruz (kulam memesi kıvamına gelene kadar) En son kabartma tozumuzu ve vanilyalarımızı da ekleyerek hamura son şeklini veriyoruz.(Not; bu arada fırınımızı 160-170 dereceye ayarlıyoruz,çünkü kurabiye önceden ısıtılmış fırına verilir)
Yağladığımız tepsiye ceviz büyüklüğünde parçaları aralarında boşluk bırakarak dizmeye dikkat ediyoruz çünkü kurabiyelerimiz hem kabarıyor hem de yayılıyor.160 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-45 dk pişmeye bırakıyoruz.
Kurabiyelerin altı pembeleşince fırından alabiliriz.Dikkat edeceğimiz bir husus daha kurabiyeleri sıcakken tepsiden ayırmaya çalışmıyoruz.Oldukça gevrek çünkü çok çabuk dağılıyor sıcakken,soğuduktan sonra çok kolay ayrılır tepsiden.
Dilerseniz üzerine hafif pudra şekeri gezdirerek servis edebilirsiniz.
Deneyeceklere Afiyet Olsun Efendim :)
Aşık Kalem
Damla Dilan
Güzel görünüyor ellerinize sağlık...
YanıtlaSilMerhabalar 2/3 kabartma tozu ne kadar oluyor acaba 😕
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilBunu surekli yapiyorum o kadar guzelki allah sizden razi olsun.🌹🌹🌹🌹🌹harikasiniz damla dilan hanim....
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilBende yaptım çok güzel olmuş ellerime sağlık olsun diyorum mm😋😊
YanıtlaSil